loader image
Hoppa till innehåll

Symptomguide

Välkommen till vår sida som ger dig information om olika besvär som kan drabba kroppen. Här hittar du en komplett symptomguide som kan hjälpa dig att identifiera och förstå olika symtom, oavsett om du lider av ont i nacken, huvudvärk, ryggsmärta, knäproblem eller något annat besvär. Genom att lära dig mer om dina symtom kan du ta kontroll över din hälsa och ta beslut om lämpliga behandlingsalternativ. Vi hoppas att vår sida kommer att vara till nytta för dig och ge dig den information du behöver för att hantera dina besvär på ett effektivt sätt.

Roslagskliniken Iogo

Ont i nacke/huvud

Huvud- och nacksmärtor är vanliga och kan påverka människors liv på olika sätt. Whiplash, migrän, spänningshuvudvärk, nackspärr och yrsel är fem av de vanligaste kategorierna av huvud- och nacksmärtor. Whiplash är en typ av skada som kan uppstå efter en bilolycka, migrän är en typ av huvudvärk med symtom som illamående och känslighet mot ljus och ljud, spänningshuvudvärk är den vanligaste typen av huvudvärk, nackspärr är en skada eller överansträngning av nackmusklerna och yrsel är en känsla av att omgivningen snurrar eller att man själv rör sig.

Ont i axel/skuldra

Smärta i axel/skuldra kan ha olika orsaker och det är viktigt att fastställa en korrekt diagnos för att kunna ge rätt behandling. I denna kategori kommer vi att fokusera på diagnoser såsom axel ur led, impingement, muskulär smärta, nyckelbensfraktur och flera andra tillstånd som kan orsaka smärta och obehag i axel/skuldra. Vi kommer att diskutera symtom, orsaker, diagnostiska metoder och behandlingar för varje tillstånd så att du kan få en bättre förståelse för din smärta och hur den kan behandlas på bästa möjliga sätt.

Ont i arm/hand

Smärta i arm och hand kan vara en mycket obehaglig upplevelse som kan påverka vardagslivet negativt. Det finns flera tillstånd som kan orsaka smärta i dessa områden, inklusive tennisarmbåge, golfarmbåge, karpaltunnelsyndrom och många andra. I denna kategori kommer vi att diskutera symtom, orsaker, och behandlingar för varje tillstånd så att du kan få en bättre förståelse för din smärta och hur den kan behandlas på bästa möjliga sätt. Vi hoppas kunna ge dig verktyg och råd för att minska din smärta och återvända till dina dagliga aktiviteter.

Ont i ländrygg/höft

Smärta i ländrygg och höft kan orsaka betydande obehag och begränsningar i vardagen. Det finns flera tillstånd som kan orsaka smärta i dessa områden, såsom diskbråck, ryggskott, trokanterit, piriformissyndrom och ischias. Varje tillstånd har sina egna specifika symtom, orsaker och behandlingsalternativ. I denna kategori kommer vi att diskutera varje diagnos, dess karakteristiska kännetecken, diagnostiska metoder och behandlingsalternativ. Genom att förstå skillnaderna mellan dessa tillstånd kan du bättre förstå din smärta och söka rätt vård för att lindra dina symtom och återgå till en aktiv livsstil.

Ont i ben/knä/fot

Smärta i ben, knä och fot kan vara en vanlig orsak till obehag och smärta i vardagen. Det finns flera tillstånd som kan orsaka smärta i dessa områden, inklusive ledbandsskador, Schlatters sjukdom, stukade fötter och hoppar- och löparknä. Varje tillstånd har sina egna specifika symtom, orsaker och behandlingsalternativ. I denna kategori kommer vi att diskutera varje diagnos, dess karakteristiska kännetecken och hur vi behandlar det här på Roslagskliniken. Genom att förstå skillnaderna mellan dessa tillstånd kan du bättre förstå din smärta och söka rätt vård för att lindra dina symtom och återgå till en aktiv livsstil.

Ospecificerade besvär

Det finns många tillstånd och sjukdomar som kan påverka oss och orsaka smärta eller obehag i kroppen, som inte nödvändigtvis passar in ovanstående kategorier. Dessa kan inkludera benbrott/sprickor, muskelbristningar, eller andra tillstånd som kan drabba alla kroppsdelar. I denna kategori kommer vi att diskutera olika diagnoser och tillstånd som kan påverka oss på olika sätt och hur de kan diagnostiseras och behandlas. Vi kommer att gå igenom symtom, orsaker och olika behandlingsalternativ, så att du kan förstå din smärta eller obehag och söka rätt vård för att lindra dina symtom och förbättra din livskvalitet.

Nyckelbensfraktur

Skelettskada

Bursit

Bursit

Kalk i senor

Kalk i senor