loader image
Hoppa till innehåll
Om oss

Om oss - Roslagsklinikens historia

Roslagskliniken startades 1980 av naprapat Åke Snellström.  Sedan dess har verksamheten vuxit successivt. 2021 lämnade Åke över ansvaret till Simon som driver kliniken vidare. Men målsättningen är densamma: att finna den lämpligaste behandlingsformen för varje enskild patient.

Vi är legitimerade Naprapater i Täby som har lång erfarenhet av alla typer av skador, såsom t.ex förslitnings, belastnings och idrottsskador. Tillsammans med den traditionella naprapatbehandlingen så som massage, stretching, triggerpunktsbehandling, rehabiliteringsträning, mobilisering och manipulation (ledjustering). Jobbar vi även med dry needling, akupunktur och elbehandling. Vår elbehandling är ett utmärkt komplement till en snabbare och effektiv läkning av skador och till minskad smärta.

Roslagskliniken - Din naprapat i Täby

Simon Ydefjäll Leg. Naprapat och delägare

Simon Ydefjäll

Leg. Naprapat

Simon är en nyfiken och intresserad naprapat som strävar efter att hjälpa alla, från motionärer till elitidrottare att få en smärtfri vardag. Han är uppvuxen i Växjö och flyttade till Stockholm när han började studera vid Naprapathögskolan. Med sin bakgrund inom bl.a. innebandy och cykling har han ett stort intresse för idrott och hälsa. Under åren har Simon samarbetat med flera idrottsklubbar, där han har varit med vid träningar och matcher för att hjälpa till vid akuta skador, rehabilitering och förebyggande åtgärder. Hans professionella och effektiva insatser har gjort honom mycket uppskattad av flera idrottsklubbar.

Simon är speciellt intresserad av idrottsskador, förebyggande åtgärder och hur man snabbast möjligt kan återgå till idrott efter en skada. Som legitimerad naprapat ser Simon varje patients problem som unikt och behandlar därefter. Tillsammans med sin patient utarbetar han en plan för att återgå till en rörlig och smärtfri vardag.

 • Examen Naprapathögskolan
 • Dry Needling steg 1
 • EQF Personlig tränare steg 4
 • Dipl. Massageterapeut
 • MSKUL steg 1
Om oss

Johanna Johansson

Leg. Naprapat

Johanna är en passionerad Naprapat som strävar efter att hjälpa människor uppnå smärtlindring och återfå rörelsefrihet i vardagen. Med ett djupt engagemang för varje patient arbetar Johanna för att inte bara lindra smärta utan också för att ge en grundlig förståelse för orsakerna bakom smärtan.
Oavsett om det gäller kronisk smärta, idrottsskador eller muskel- och ledproblem.

Johannas professionella och empatiska tillvägagångssätt är mycket uppskattat bland hennes patienter. Hennes ödmjuka och engagerade inställning är tydlig i hennes strävan att alltid hjälpa människor att nå sina mål. Som Legitimerad Naprapat förstår Johanna vikten av att skapa en personlig relation med varje patient och anpassa sina behandlingar efter deras individuella behov.

 • Examen Naprapathögskolan
 • Lic. Powerplate instruktör
 • Dipl. Massageterapeut
 • EQF Personlig tränare steg 4
Truls verngren

Truls Verngren

Naprapat

Truls är en trevlig och passionerad Naprapat med en stor vilja att lära sig och en öppenhet för att tänka brett. Uppvuxen i Malmö med en bakgrund inom fotboll på hög nivå har Truls utvecklat en djup förståelse för idrott och hälsa.

Truls är särskilt intresserad av idrottsskador och förebyggande åtgärder för att främja en snabb återgång till idrotten efter en skada. Som en blivande legitimerad naprapat ser Truls varje patients problem som unikt och arbetar därefter.

 • Naprapatexamen
 • Dipl. Massageterapeut
 • Dry needling
 • Kinesiotejp
Suzanne Hansen Administration/Reception/Ekonomi Suzanne är vår klippa på kliniken. Hon håller koll på oss Naprapater och sköter allt det administrativa.

Suzanne Hansen

Administration/Reception/Ekonomi/Yoga

Suzanne är vår klippa och håller koll på oss naprapater så att allt fungerar smidigt. Hon  ansvarar för receptionen och det administrativa. Hon är mycket uppskattad bland våra patienter eftersom hon alltid är trevlig och tillmötesgående. Hon är den vänliga och hjälpsamma som svarar när du ringer in till kliniken det är också Suzanne som håller i våra yogaklasser, mer info om yogan här.

Förutom sitt arbete på kliniken har Suzanne också en passion för smyckestillverkning och skapar handgjorda silversmycken som är unika och personliga. Med sin kreativa talang och öga för detaljer, gör hon fina smycken som är personliga, vackra och hållbara. Du hittar dom här!

Johan Hermansson Leg.Naprapat och delägare

Johan Hermansson

Leg. Naprapat

Johan hyr in sig i Roslagsklinikens lokaler, vill du boka tid hos Johan så gör du det här

Johan är en lugn och sympatisk person som brinner för att hjälpa människor att uppnå en balanserad hälsa.
Johan har tidigare jobbat på Roslagskliniken och har erfarenhet och kunskap om de behandlingstekniker roslagskliniken erbjuder. Han har erfarenhet av idrottskador och tycker det är extra viktigt att hjälpa idrottande ungdomar, eftersom deras skador ofta inte tas på allvar.
Johan jobbar också som personlig tränare. Med en bakgrund inom bodybuilding och styrkelyft, har han hjälpt idrottare och vardagsmotionärer att nå sina personliga mål och utvecklas inom sin idrott.

 • Examen Naprapathögskolan
 • Lic. Powerplate
 • Specialist smärtakupunktur
 • Dry Needling steg 2
 • Dipl. Massageterapeut
Leg. Naprapat Simon Ydefjäll

Simon Ydefjäll

Leg. Naprapat

Simon är en nyfiken och intresserad naprapat som strävar efter att hjälpa alla, från motionärer till elitidrottare att få en smärtfri vardag. Han är uppvuxen i Växjö och flyttade till Stockholm när han började studera vid Naprapathögskolan. Med sin bakgrund inom innebandy och cykling har han ett stort intresse för idrott och hälsa. Under åren har Simon samarbetat med flera idrottsklubbar, där han har varit med vid träningar och matcher för att hjälpa till vid akuta skador, rehabilitering och förebyggande åtgärder. Hans professionella och effektiva insatser har gjort honom mycket uppskattad av flera idrottsklubbar. Simon är speciellt intresserad av idrottsskador, förebyggande åtgärder och hur man snabbast möjligt kan återgå till idrott efter en skada. Som legitimerad naprapat ser Simon varje patients problem som unikt och behandlar därefter. Tillsammans med sin patient utarbetar han en plan för att återgå till en rörlig och smärtfri vardag.

- Examen Naprapathögskolan
- Dry Needling steg 1.
- EQF Personlig tränare steg 4.
- Dipl. Massageterapeut.
- MSKUL steg 1.

Om oss

Johanna Johansson

Leg. Naprapat

Johanna är en passionerad Naprapat som strävar efter att hjälpa människor uppnå smärtlindring och återfå rörelsefrihet i vardagen. Med ett djupt engagemang för varje patient arbetar Johanna för att inte bara lindra smärta utan också för att ge en grundlig förståelse för orsakerna bakom smärtan. Oavsett om det gäller kronisk smärta, idrottsskador eller muskel- och ledproblem.

Johannas professionella och empatiska tillvägagångssätt är mycket uppskattat bland hennes patienter. Hennes ödmjuka och engagerade inställning är tydlig i hennes strävan att alltid hjälpa människor att nå sina mål. Som Legitimerad Naprapat förstår Johanna vikten av att skapa en personlig relation med varje patient och anpassa sina behandlingar efter deras individuella behov..

- Examen Naprapathögskolan
- Lic. Powerplate instruktör
- Dipl. Massageterapeut
- EQF Personlig tränare steg 4

Truls verngren

Truls Verngren

Naprapat

Truls är en trevlig och passionerad Naprapat med en stor vilja att lära sig och en öppenhet för att tänka brett. Uppvuxen i Malmö med en bakgrund inom fotboll på hög nivå har Truls utvecklat en djup förståelse för idrott och hälsa. Truls är särskilt intresserad av idrottsskador och förebyggande åtgärder för att främja en snabb återgång till idrotten efter en skada. Som en blivande legitimerad naprapat ser Truls varje patients problem som unikt och arbetar därefter.

- Naprapatexamen
- Dipl. Massageterapeut
- Dry needling
- Kinesiotejp

Om oss

Suzanne Hansen

Administration/Reception/Ekonomi/Yoga

Suzanne är vår klippa här på kliniken och håller koll på oss naprapater så att allt fungerar smidigt. Hon ansvarar för receptionen och det administrativa. Hon är mycket uppskattad bland våra patienter eftersom hon alltid är trevlig och tillmötesgående. Hon är den vänliga och hjälpsamma som svarar när du ringer in till kliniken, det är också Suzanne som håller i våra yogaklasser, mer info om yogan Här!

Förutom sitt arbete på kliniken har Suzanne också en passion för smyckestillverkning och skapar handgjorda silversmycken som är unika och personliga. Med sin kreativa talang och öga för detaljer, gör hon fina smycken som är personliga, vackra och hållbara. Du hittar dom Här!

Om oss

Johan Hermansson

Leg. Naprapat

Johan hyr in sig i Roslagsklinikens lokaler, vill du boka tid hos Johan så gör du det Här!.

Johan är en lugn och sympatisk person som brinner för att hjälpa människor att uppnå en balanserad hälsa. Johan har tidigare jobbat på Roslagskliniken och har erfarenhet och kunskap om de behandlingstekniker roslagskliniken erbjuder. Han har erfarenhet av idrottskador och tycker det är extra viktigt att hjälpa idrottande ungdomar, eftersom deras skador ofta inte tas på allvar. Johan jobbar också som personlig tränare. Med en bakgrund inom bodybuilding och styrkelyft, har han hjälpt idrottare och vardagsmotionärer att nå sina personliga mål och utvecklas inom sin idrott.

- Examen Naprapathögskolan
- Lic. Powerplate
- Specialist smärtakupunktur
- Dry Needling steg 2.
- Dipl. Massageterapeut.

Yoga för alla

Vill du göra något för ditt välmående och hälsa och är nyfiken på Yoga men tror att du är för stel, för gammal eller för stressad? Då är du välkommen på yoga här i Näsbypark. Vårt fokus under klasserna kommer bl.a. vara att förbättra balansen och koordinationen, öka vår lungvolym för att öppna upp för djupare andetag och förbättra vår rörlighet.

Kom då till Familjehotellets egna lokaler på Eskadervägen 10. Klasserna leds av Suzanne som vanligtvis syns på Roslagskliniken där hon sköter den dagliga verksamheten. Suzanne är certifierad yogalärare i flera olika stilar och har undervisat sedan 2012.

Hatha Yoga / onsdagar 11.00-12.00
Klassiska yogapositioner som sätts ihop till ett mjukt flöde tillsammans med andning och meditation, på matta.

Lugn Yoga / torsdagar 11.00-12.00
Yoga i ett lugnt tempo där alla rörelser är anpassade för att kunna sitta på en stol.
Priset är 150: – /drop-in eller klippkort 1200: – / 10 gånger
Betalas med swish på plats i samband med klassen eller uppe i vår reception i 8:an, med kort, swish eller kontant.

Företags Yoga
Vi kan även erbjuda klasser ute på ert företag, ring eller maila för offert.

För mer information ring 08-7587884 eller mejla till info@roslagskliniken.se

Yoga för alla, Susanne Hansen

Trygg & bekväm gymmiljö

Vårt gym är anpassat för att alla ska känna sig välkomna och få ut precis vad de vill med sin träning. Rehab så som fitness.

Större delen av våra maskiner på gymmet drivs utav lufttryck, detta ger dig exakt kontroll över motstånd som passar just din träning bäst. Dessa maskiner är optimala och effektiva för rehabilitering av skador då trycket är konstant, stabilt och bekvämt. Vi har crosstrainer, roddmaskin, löpband och cykel för konditionsträning. Och även en Power plate som är perfekt för en effektiv och skonsam träning.
Vill du veta mer, kontakta oss på mejl eller telefon

Bild på vårt gym här på Roslagskliniken, maskinerna drivs av tryckluft. Vi har alla maskiner som behövs för rehab eller ren styrketräning
Om oss
Roslagskliniken är medlem i Svenska naprapatförbundet

1971 bildades svenska naprapatförbundet och är ett yrkesförbund för naprapater. Förbundet stödjer forskning, sätter upp etiska regler för naprapater, arbetar kontinuerligt med patientsäkerhetsfrågor och erbjuder kvalificerad fortbildning. Alla medlemmar i Svenska naprapatförbundet har lagstadgad patient- och ansvarsförsäkring.