Hoppa till innehåll

Om oss - Roslagsklinikens historia

Roslagskliniken startades 1980 av naprapat Åke Snellström.  Sedan dess har verksamheten vuxit successivt. 2021 lämnade Åke över ansvaret till Simon som driver kliniken vidare. Men målsättningen är densamma: att finna den lämpligaste behandlingsformen för varje enskild patient.

Vi är legitimerade Naprapater i Täby som har lång erfarenhet av alla typer av skador, såsom t.ex förslitnings, belastnings och idrottsskador. Tillsammans med den traditionella naprapatbehandlingen så som massage, stretching, triggerpunktsbehandling, rehabiliteringsträning, mobilisering och manipulation (ledjustering). Jobbar vi även med dry needling, akupunktur och elbehandling. Vår elbehandling är ett utmärkt komplement till en snabbare och effektiv läkning av skador och till minskad smärta.

Roslagskliniken - Din naprapat i Täby

Simon Ydefjäll Leg. Naprapat och delägare

Simon Ydefjäll

Leg. Naprapat

Simon är en nyfiken och intresserad naprapat som strävar efter att hjälpa alla, från motionärer till elitidrottare att få en smärtfri vardag. Han är uppvuxen i Växjö och flyttade till Stockholm när han började studera vid Naprapathögskolan. Med sin bakgrund inom bl.a. innebandy och cykling har han ett stort intresse för idrott och hälsa. Under åren har Simon samarbetat med flera idrottsklubbar, där han har varit med vid träningar och matcher för att hjälpa till vid akuta skador, rehabilitering och förebyggande åtgärder. Hans professionella och effektiva insatser har gjort honom mycket uppskattad av flera idrottsklubbar.

Simon är speciellt intresserad av idrottsskador, förebyggande åtgärder och hur man snabbast möjligt kan återgå till idrott efter en skada. Som legitimerad naprapat ser Simon varje patients problem som unikt och behandlar därefter. Tillsammans med sin patient utarbetar han en plan för att återgå till en rörlig och smärtfri vardag.

 • Examen Naprapathögskolan
 • Dry Needling steg 1
 • EQF Personlig tränare steg 4
 • Dipl. Massageterapeut
 • MSKUL steg 1
Johan Hermansson Leg.Naprapat och delägare

Johan Hermansson

Leg. Naprapat

Johan har ett stort intresse av att hjälpa patienter att återfå sin rörlighet och bli smärtfria. Han ser till helheten och har ett brett tänk på varje problem och att det är viktigt att se på kroppen som en helhet för att få bästa resultat. Genom att arbeta med kroppens muskuloskeletala system och andra faktorer som kan påverka hälsan, hjälper Johan patienterna att uppnå ett optimalt resultat.

Johan är duktig på akupunktur, en traditionell kinesisk medicinteknik som kan hjälpa patienter med en rad olika problem. Genom att använda tunna nålar för att stimulera specifika punkter på kroppen, kan Johan hjälpa patienterna att behandla många olika typer av besvär.
Johan är en lugn och sympatisk person som brinner för att hjälpa människor att uppnå en balanserad hälsa. Han är engagerad och arbetar hårt för att hjälpa varje patient att uppnå ett hälsosamt och smärtfritt liv.

 • Examen Naprapathögskolan
 • Lic. Powerplate
 • Akupunktur
 • Dry Needling steg 2
 • Dipl. Massageterapeut

Johanna Johansson

Leg. Naprapat

Johanna är en passionerad Naprapat som strävar efter att hjälpa människor uppnå smärtlindring och återfå rörelsefrihet i vardagen. Med ett djupt engagemang för varje patient arbetar Johanna för att inte bara lindra smärta utan också för att ge en grundlig förståelse för orsakerna bakom smärtan.
Oavsett om det gäller kronisk smärta, idrottsskador eller muskel- och ledproblem.

Johannas professionella och empatiska tillvägagångssätt är mycket uppskattat bland hennes patienter. Hennes ödmjuka och engagerade inställning är tydlig i hennes strävan att alltid hjälpa människor att nå sina mål. Som Legitimerad Naprapat förstår Johanna vikten av att skapa en personlig relation med varje patient och anpassa sina behandlingar efter deras individuella behov.

 • Examen Naprapathögskolan
 • Lic. Powerplate instruktör
 • Dipl. Massageterapeut
 • EQF Personlig tränare steg 4
Suzanne Hansen Administration/Reception/Ekonomi Suzanne är vår klippa på kliniken. Hon håller koll på oss Naprapater och sköter allt det administrativa.

Suzanne Hansen

Administration/Reception/Ekonomi

Suzanne är vår klippa och håller koll på oss naprapater så att allt fungerar smidigt. Hon  ansvarar för receptionen och det administrativa. Hon är mycket uppskattad bland våra patienter eftersom hon alltid är trevlig och tillmötesgående. Hon är den vänliga och hjälpsamma som svarar när du ringer in till kliniken!

Förutom sitt arbete på kliniken har Suzanne också en passion för smyckestillverkning och skapar handgjorda silversmycken som är unika och personliga. Med sin kreativa talang och öga för detaljer, gör hon fina smycken som är personliga, vackra och hållbara. Du hittar dom här!

Leg. Naprapat Simon Ydefjäll

Simon Ydefjäll

Leg. Naprapat

Simon är en nyfiken och intresserad naprapat som strävar efter att hjälpa alla, från motionärer till elitidrottare att få en smärtfri vardag. Han är uppvuxen i Växjö och flyttade till Stockholm när han började studera vid Naprapathögskolan. Med sin bakgrund inom innebandy och cykling har han ett stort intresse för idrott och hälsa. Under åren har Simon samarbetat med flera idrottsklubbar, där han har varit med vid träningar och matcher för att hjälpa till vid akuta skador, rehabilitering och förebyggande åtgärder. Hans professionella och effektiva insatser har gjort honom mycket uppskattad av flera idrottsklubbar. Simon är speciellt intresserad av idrottsskador, förebyggande åtgärder och hur man snabbast möjligt kan återgå till idrott efter en skada. Som legitimerad naprapat ser Simon varje patients problem som unikt och behandlar därefter. Tillsammans med sin patient utarbetar han en plan för att återgå till en rörlig och smärtfri vardag.

- Examen Naprapathögskolan
- Dry Needling steg 1.
- EQF Personlig tränare steg 4.
- Dipl. Massageterapeut.
- MSKUL steg 1.

Johan Hermansson

Leg. Naprapat

Johan har ett stort intresse av att hjälpa patienter att återfå sin rörlighet och bli smärtfria. Han ser till helheten och har ett brett tänk på varje problem och att det är viktigt att se på kroppen som en helhet för att få bästa resultat. Genom att arbeta med kroppens muskuloskeletala system och andra faktorer som kan påverka hälsan, hjälper Johan patienterna att uppnå ett optimalt resultat. Johan är duktig på akupunktur, en traditionell kinesisk medicinteknik som kan hjälpa patienter med en rad olika problem. Genom att använda tunna nålar för att stimulera specifika punkter på kroppen, kan Johan hjälpa patienterna att behandla många olika typer av besvär.

Johan är en lugn och sympatisk person som brinner för att hjälpa människor att uppnå en balanserad hälsa. Han är engagerad och arbetar hårt för att hjälpa varje patient att uppnå ett hälsosamt och smärtfritt liv..

- Examen Naprapathögskolan
- Lic. Powerplate
- Akupunktur
- Dry Needling steg 2.
- Dipl. Massageterapeut.

Johanna Johansson

Leg. Naprapat

Johanna är en passionerad Naprapat som strävar efter att hjälpa människor uppnå smärtlindring och återfå rörelsefrihet i vardagen. Med ett djupt engagemang för varje patient arbetar Johanna för att inte bara lindra smärta utan också för att ge en grundlig förståelse för orsakerna bakom smärtan. Oavsett om det gäller kronisk smärta, idrottsskador eller muskel- och ledproblem.

Johannas professionella och empatiska tillvägagångssätt är mycket uppskattat bland hennes patienter. Hennes ödmjuka och engagerade inställning är tydlig i hennes strävan att alltid hjälpa människor att nå sina mål. Som Legitimerad Naprapat förstår Johanna vikten av att skapa en personlig relation med varje patient och anpassa sina behandlingar efter deras individuella behov..

- Examen Naprapathögskolan
- Lic. Powerplate instruktör
- Dipl. Massageterapeut
- EQF Personlig tränare steg 4

Suzanne Hansen

Administration/Reception/Ekonomi

Suzanne är vår klippa här på kliniken och håller koll på oss naprapater så att allt fungerar smidigt. Hon ansvarar för receptionen och det administrativa. Hon är mycket uppskattad bland våra patienter eftersom hon alltid är trevlig och tillmötesgående. Hon är den vänliga och hjälpsamma som svarar när du ringer in till kliniken!

Förutom sitt arbete på kliniken har Suzanne också en passion för smyckestillverkning och skapar handgjorda silversmycken som är unika och personliga. Med sin kreativa talang och öga för detaljer, gör hon fina smycken som är personliga, vackra och hållbara. Du hittar dom Här!

Trygg & bekväm gymmiljö

Vårt gym är anpassat för att alla ska känna sig välkomna och få ut precis vad de vill med sin träning. Rehab så som fitness.

Större delen av våra maskiner på gymmet drivs utav lufttryck, detta ger dig exakt kontroll över motstånd som passar just din träning bäst. Dessa maskiner är optimala och effektiva för rehabilitering av skador då trycket är konstant, stabilt och bekvämt. Vi har crosstrainer, roddmaskin, löpband och cykel för konditionsträning. Och även en Power plate som är perfekt för en effektiv och skonsam träning.
Vill du veta mer, kontakta oss på mejl eller telefon

Bild på vårt gym här på Roslagskliniken, maskinerna drivs av tryckluft. Vi har alla maskiner som behövs för rehab eller ren styrketräning
Roslagskliniken är medlem i Svenska naprapatförbundet

1971 bildades svenska naprapatförbundet och är ett yrkesförbund för naprapater. Förbundet stödjer forskning, sätter upp etiska regler för naprapater, arbetar kontinuerligt med patientsäkerhetsfrågor och erbjuder kvalificerad fortbildning. Alla medlemmar i Svenska naprapatförbundet har lagstadgad patient- och ansvarsförsäkring.