loader image
Hoppa till innehåll

Våra behandlingar

Vi använder olika metoder och tekniker för att bäst kunna anpassa behandlingen utefter patienten. Tekniker som elbehandling, manipulation, mobilisering, massage, stretching, akupunktur/dry needling och rehabilitering används för att återskapa och optimera funktionen i det neuromuskuloskeletala systemet. Vi skräddarsyr helt enkelt behandlingen efter dig!

I det gamla industrisamhället var det många som blev utslitna av fysiskt tungt och ofta farligt kroppsarbete.
Idag är den typen av skador ovanliga. Istället handlar det nu om företeelser som spännings-huvudvärk, whiplashskador, nackspärr, musarm, lumbago (ryggskott), stukningar/vrickningar samt värk och/eller stelhet i leder och muskler. Många av våra patienter uppvisar också olika typer av diffusa ryggproblem som sträckningar, stelhet eller värk. Här kan du läsa om vanliga besvär eller skador!

Läs mer om våra priser om du är pensionär eller ungdom.
Boka en naprapatbehandling online  eller kontakta oss nu!

Behandlingar hos Roslagskliniken

Legitimerad naprapat behandlar en muskelbristning med elbehandling

Elbehandling

Vår Likströmsbehandling är ett utmärkt komplement till en snabbare läkning av skador och till minskad smärta.

Legitimerad naprapat behandlar ett akut ryggskott med manipulation

Manipulation

Manipulation kan också kallas för ledjustering och syftar till att återskapa och normalisera funktion och rörlighet i en led eller kroppsdel. Metoden kan användas för att avhjälpa smärttillstånd i rygg och nacke men kan med fördel också användas på extremitetsleder.

Idrottsskadespecialis behandlar fotledssmärta med mobilisering

Mobilisering

Till skillnad mot manipulation sker utförandet med låg hastighet upprepade gånger. Tekniken används likt manipulation i syfte att normalisera funktionen i rygg eller extremitetsleder, men något snällare i sitt utförande.

Legitimerad Naprapat behandlar en tennisarmbåge med stötvåg

Stötvåg

Stötvåg är en effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad metod för behandling av muskler, senor och senfästen

Legitimerad naprapat behandlar muskelsmärta med nålar

Dry Needling

Dry needling är en teknik där nålar används för att effektivt komma djupt in i muskulaturen och behandla spända muskelstråk och triggerpunkter. Dry needling är helt skild från traditionell akupunktur.

Legitimerad Naprapat utför akupunkturbehandling på patient.

Akupunktur

Akupunkturen kom till Sverige på 1960-talet, och har använts som smärtlindringsmetod inom traditionell kinesisk medicin i flera tusen år. Idag är akupunktur en välanvänd och erkänd metod för smärtlindring inom både sjukvård och hälsovård.

Legitimerad naprapat hjälper en patient med idrottsmassage

Massage

Massage används i huvudsak för att lindra smärta samt för att öka cirkulationen i muskulatur, bind- och stödjevävnad.

Stretch av säte behandlas av en Legitimerad naprapat i Stockholm

Stretch/triggerpunkter

Strech/triggerpunkter går ut på att inaktivera triggerpunkten genom att få den spända muskelfibersträngen i muskeln att slappna av. Detta uppnås genom olika stretch- och relaxationstekniker, så som pressur, nålar etc.

-Vår målsättning har varit detsamma sedan starten för över 40 år sedan – att finna den lämpligaste behandlingsformen för varje enskild patient

Har du frågor om våra metoder, risker och bivekningar?

Våra naprapater har ett bred utbud av metoder och tekniker för att hjälpa dig med dina besvär eller smärtor. Välkommen att läsa om de vanligaste frågorna våra naprapater får.