loader image
Hoppa till innehåll

Eliten som väljer Roslagskliniken

Vi på Roslagskliniken har haft nöjet att behandla några välkända namn genom åren. Dessa patienter har valt oss på grund av vår beprövade elbehandling som har hjälpt dem att återvända till sin profession snabbare än förväntat. Här nedanför finns ett urval av några av dessa patientfall som media har skrivit om. Klicka på bilden för att läsa hela artikeln och vi ser fram emot att hjälpa dig också.

Patientfall

Vi på Roslagskliniken är experter på att behandla idrottsskador och smärtrelaterade problem som hindrar patienter bort från sin profession. Vi använder unika metoder för att påskynda läkning och få spelare tillbaka till sin sport snabbare. Med vår professionella personal är det lätt att se varför kunder återvänder och rekommenderar oss. Läs mer om några patientfall här nedan.

Patientfall
Patientfall
Enduroveteranen  Jocke Södergren kom till oss efter att ramlat med motorcrossen på träning och brutit 4 revben som bekräftades med röntgen. Detta hände ca 2 veckor innan han skulle till Gotland och köra 40:e upplagan av Gotland Grand National som är världens största endurotävling där Jocke är 1 av 4 som kört samtliga tävlingar. (!!) Vi hade ca 9 dagar på oss att behandla de brutna revbenen vilket krävdes 2-3 behandlingar per dag.
 
Som Jocke själv sa : ”In till akuten och läkare som skrattade när jag sa att jag skulle köra GGN om 2 veckor”. Jocke tog sig igenom 4 varv och har där med kört alla 40 Gotland grand national!
Han har även hunnit med att träna och coacha Jens Byggmark som i år körde sitt första GGN.

Patientberättelse: Stort tack för fantastiskt bemötande och engagemang från första stund. Helt galet att ni prioriterade mig direkt och tog emot mig obekväma arbetstider allt för att jag skulle läka och kunna köra mitt Gotland Grand National för 40-nde året. Detta var inte första gången revbenen gick av, men det var absolut första gången jag klarade av att göra armhävningar efter 5 dagar. Behandlingen som jag fick är helt overklig, att klara av 4 varv på GGN med 4 brutna revben efter 1,5 vecka, säger allt. Ett stort tack till Simon, du är helt fantastisk, och till hela teamet. Stort tack Joakim Södergren

Röntgenbild på Vincents käke efter en smäll på fotbollsplanen
Röntgenbild på Vincents käke efter en smäll på fotbollsplanen

Vincent kom till oss efter att spelat en fotbollsmatch och kolliderat med en motspelare. Han fick motspelarens näsben på högersida käke så att hela käken sköts i sidled och fick en kraftig spricka där motspelaren träffade och även en fraktur på motsatt sida. Röntgen gjordes (se bild) där frakturerna konstaterades och enligt läkaren skulle ta 7-8 veckor att läka ihop. Vi behandlade Vincent 2 gånger om dagen i ca två veckor. Från skadetillfället tills han stod på planen igen tog det ca 3 veckor.

Patientberättelse: Jag som fotbollsspelare är väldigt tacksam för behandlingen Roslagskliniken erbjuder. Då det medföljer många skador inom sporten, känns det skönt att alltid kunna lita på att kliniken kommer få tillbaka mig snabbt på planen igen. Senast fick jag två frakturer i käken med en läkningstid på 7-8 veckor. Tack vare Roslagskliniken var jag tillbaka redan efter 3 veckor!

Emil in action

2 stycken skotercross-åkare kom till oss hela vägen från Luleå för att få hjälp med en spricka i ett nyckelben respektive bröstben. I skotercross utsätter man kroppen för extrema krafter, skador och lång frånvaro från sporten är väldigt vanligt. 

Emil kraschade efter ett hopp med skotern och slog i axeln/nyckelbenet, röntgen visade en spricka i nyckelbenet och läkaren ordinerade vila och självläkning på 4-6 veckor. När han kom till oss hade han ca 2 veckor till nästa tävling vilket var SM-veckan i Piteå. Vi behandlade honom 3 gånger om dagen i ca 1.5 vecka och det läkte ihop så pass bra att han kunde vara med på SM och kom på en tredje plats. Och två veckor efter det tog han ett SM-silver. Trots nyckelbensskadan var detta första hela säsongen han kunnat genomföra sedan 2018 pga. skador! 

Patientberättelse: Jag fick en spricka i mitt nyckelben efter en krasch med skotern på en sm-deltävling, fick tips om Roslagskliniken som kunde hjälpa mig att komma tillbaka på banan snabbare, vilket jag också gjorde. Två veckor efter avslutat behandling tog jag SM-brons i stadiocross!

Jonathan från Luleå får elbehandling på bröstbenet efter en krasch med skotern

Även Jonathan skadade sig efter ett hopp med skotern. Efter en missbedömd landning så fick han styret mitt i bröstkorgen och fick en spricka i bröstbenet.
Hade svårt att ta djupa andetag och hosta även att sova på sida och på mage utan att det gjorde väldigt ont. Även Jonathan behandlades 3 gånger om dagen i ca 1.5 vecka och han, precis som Emil tävlade i SM ca 1 vecka efter avslutad behandling.

Patientberättelse: Till en början var jag lite skeptisk till att denna typ av behandling skulle fungera, men redan efter 5:e dagen med behandling började jag känna mig bättre. Innan jag kom till er kunde jag knappt sova på kvällarna för att jag hade så ont, men ni lyckades fixa mig på en vecka som utlovat och jag är sjukt tacksam att jag kunde återgå till tävlandet helgen efter avslutad behandling.

Linnea, en 13-årig hockeyspelare, kom till oss på Roslagskliniken efter att ha brutit sitt ena nyckelben.
Hon spelade i IF Lejonet Landskrona till vardags och det var när hon spelade för Skånes TV pucken-lag under en kvalmatch till semifinal som hon fick en hård tackling och nyckelbenet gick rakt av.

Linnea fick vår elbehandling 2-3 gånger om dagen i 5 dagar.
Väl hemma igen kunde hon redan hålla i klubban. Nu har hon fått ytterligare 4 dagars behandling här på Roslagskliniken och benbrottet läker bra.

Linnea som behandlats här på Roslagskliniken testar hur det känns med klubba och boll efter hon blivit färdig behandlad.

Greg Hancock kom till Roslagskliniken efter en krasch med speedwaycykeln och skadade sina fingrar olyckligt bara ett par veckor innan VM. Han opererades och vi satte igång med vår elbehandling med en gång. Vi behandlade Greg i 10 dagar 3 gånger om dagen. 2 dagar efter avslutad behandling var det dags för speedway VM där han vann. Speedway är en tuff sport där skadorna är många och omfattande. Vi har hjälp Greg många gånger efter detta till nya titlar.