loader image
Hoppa till innehåll

Bicepstendinit

Välkommen till vår sida som handlar om bicepstendinit, en åkomma som kan orsaka smärta och obehag i din överarm och axel. Denna sjukdom kan vara begränsande och påverka din förmåga att utföra dagliga aktiviteter och sport. På denna sida kommer vi att ge dig en grundläggande förståelse av vad bicepstendinit är, dess orsaker, symptom och hur vi behandlar det här på Roslagskliniken. Vi hoppas att denna information kommer att vara till nytta för dig!

Vad är bicepstendinit?

Patient behandlas med akupunktur av en Legitimerad naprapat i Täby
Bicepstendinit, bicepstendalgi eller senetendinit i biceps som det också kallas, är inflammation, mekanisk irritation eller degenerativ process i bicepssenan, där det är vanligast att den långa bicepssenan drabbas. Den långa bicepssenan fäster in vid framsidan på axelleden och det är vanligt att förknippa detta med andra smärtsamma diagnoser i axelleden. Vid inflammation eller irritation av senan kan detta över tid leda till skador på senan och närliggande vävnader och ge rörelsebegränsningar som oftast är smärtsamma vid vissa lägen.

Varför får man bicepstenidit?

Det finns många orsaker till varför detta besvär uppstår, den vanligaste är överansträngning men många gånger är det svårt att finna orsaken. Andra anledningar kan till exempel vara inflammatoriska sjukdomar, skada på rotatorcuffen, tidigare skador, trauma, impingement eller andra mekaniska irritationer på senan.

Vanliga symptom vid bicepstendinit

Besvären är väldigt likt axelbesvär som till exempel impingement i axelled
Vanliga symptom kan vara:

  • Smärta framsida axel
  • Smärta i bicepssenan
  • Rörelse av axelled smärtar
  • Nedsatt funktion i axelled
  • Vardagliga saker som att sätta på sig tröja smärtar
  • Strålande smärta
  • Svaghet
  • Nedsatt greppstyrka

Hur behandlar vi detta?

Vi på Roslagskliniken har många olika behandlingstekninker att jobba med. Undersökningsmetodiken kommer leda oss till vilka strukturer, muskler, leder, nerver etc, som är påverkade och efter det väljs de tekniker som är lämplig i just ditt fall.
Eftersom smärtan kan vara diffus och lätt blandas ihop med andra axeldiagnoser så försöker vi alltid sätta rätt diagnos från början och hitta orsaken. Elbehandlingen vi jobbar med är väldigt effektiv mot inflammationer, svullnader och ärrbildning och brukar ha en väldigt god effekt

Vad kostar en behandling hos er?

En behandling på Roslagskliniken kostar  750kr, och tar ungefär 45-60 minuter.
Läs mer om våra priser om du är pensionär eller ungdom.

Boka en naprapatbehandling i Täby online med oss.